6 Aralık 2010 Pazartesi

ŞİŞKO NEŞESİ


bazı şişmanlarda gözlemlediğim, şişmanlığından utandığından ya da kompleksinden dolayı suratına yerleşmiş, aptal bir gülümseme ve altyapısı olmayan bir neşe haliyle kendini gösteren durum, vaziyet.

bunlar her şeye olumlu bakarlar, olayların olumlu olmasına bir itirazım yok da, olumsuz taraflarını da görmenin ne zararı var? bunların bir ikisi aynı yerde oldu mu, yapaylıktan ve neşe patlamasından ölecek gibi oluyorum.

şişmansan şişmansın kardeşim, hemen ne kompleks yapıyorsun da, neşenle kendini parlatmaya çalışıyorsun, anlamadım ki. biraz daha oku, gez toz, çalış, bilgili ol, fikrinle değer kazan, normal insanlar değer kazanmak istediğinde ne yapıyorsa, sen de onu yap kardeşim. oyun hamuru olmana gerek yok ki...

benim nazarımda şişman olduğu için kendini eve kapatan, depresif hallere girenlerden hiçbir farkları yoktur bu nevi insanların: biri kendini duvarla kapatıyor, öbürü maskeyle.

6 yorum:

anlatamadığınız şişmanlardan biri... dedi ki...

nasıl bir şeydir bu şişko neşesi? ya tasvir yetersiz ya da yazan gözlemsiz??? bu kadar sert ve bu kadar ön yargılı yaklaşım niye? diyeceksiniz ki siz de mi şişmansınız? 4 yıldır malesef öyle, ama bu benim yüzüme tebessüm katmadı aksine çoğu zaman var olan ifademi aldı. çok neşeli, hıpır zıpır bir insanken ben, daha durgun, daha renksiz hale geldim örneğin. ama bu sizin tasvir ettiğiniz depresif halde değil sadece kırılmış bir özgüveni toparlamaya çalışan mücadele kırıntılarıyla. lütfen ama bu kadar sert olmadan, biraz daha anlayışla hülasa...

Koray Onur dedi ki...

yazıyı anlamaya çalışın.

Adsız dedi ki...

bende anlayamadım yanı ınsanın karakteriyle alakalı birşey şişman dıye ıstedıgı gıbı aşırı gulemesınmı yanı adam. ayrıca 'normal insanlar gibi' ne demek yaa sankı bı ozru var adamın.

Koray Onur dedi ki...

Siz de, yazıyı anlamaya çalışın.

v1912 dedi ki...

Evet sevimsiz bir şişman çocuk olarak katılmamak elde değil. Sürekli olarak sakalları keserek pembe yanakları ortaya çıkarma ihtiyacı duyan, ailenin komik çocuğu, evin neşesi, gıdı sahibi, berber koltuklarının "maşallah altı dönüm kafan var" esprilerinin merkez odağı olmak bir kader değildir şişmanlar için. Lakin kolay yoldur. Çünkü estetik algısına ters düşen tipler olduğumuz için hayat zaten bizim için genelde zordur, en çokta bir mağazada size 3 beden küçük olan pantolonu seksapeliyle satmaya çalışan o tezgahtarları şişman olduğunuza ikna etmek gerçekten çaba gerektiriyor. Yine de şişman olmak hep avantajlıdır, çocukken mahallenin en güçlüsü olursunuz, okulda genelde aşık olduğunuz kızlar sizinle arkadaş kalmak istese de, genelde sizi sempatik bulan güzel dişiler hep mevcuttur. Bir de hep karakteriniz için sevilirsiniz... Şişmanlık candır... Sevimli sevimsiz tüm şişman yoldaşlara selam olsun:)

Koray Onur dedi ki...

v1912 : bana kalırsa siz, bu yazıda dikkat çekilmeye çalışan psikolojiye maruz kalan, yazıda sözedilen kitleye ait bir kişi değilsiniz. :)