3 Temmuz 2009 Cuma

Manita Kontrol Listesi (Checklist)

geçen gün elime kalem kağıdı alınca ortaya çıkmış bir liste. şahsi kanaatim bu listedeki en az 5 maddeye sahip manitadan uzak durulması gerektiği yönünde. işbu belgenin bilimselliği, ufoların bilimselliği kadar bilimsel ve tartışmalı ve elbette ki, benim salak hayatımın perpektifi kadar.

şöyle bir bakıyorum da, ben de zaman zaman bunları yapmışım ya da yapmaktayım. hepimiz insanız tabii. ancak bunlara dikkat etme hakkımız her zaman saklı.

1. ev taşıma, işten ayrılma gibi, gündelik, kısa vadeli sorunlarla ilgili bıraksan, bütün gün konuşabilecekler
2. kendisi, sana olan duygularını süsleyerek ya da bir gizem havası içinde saklayan; ama diğer yandan senin duygularını, ısrarla öğrenmek isteyenler, öğrendiklerinde çok mutlu olanlar.
3."ilişkide güven" kavramını gerekli gereksiz övüp, sürekli gündeme getirenler.
4. "egom yoktur." lafını ağzından düşürmeyenler.
5. ukalalıkla özgüveni birbirine karıştırdığı için ukala olduğu söylendiğinde "ne alakası var canım." dese de, içten içe gurur duyanlar.
6. olgun bir yaşta olmalarına rağmen, iş arkadaşlarına küsenler.
7. yerinde kullanılsa da, argo ve küfürlü laflara tavizsiz bir inatla karşı olanlar.
8. seksi ilişkinin içersindeki bir parça olarak değil, karşı tarafa bir taviz, hediye ya da kazanılması gereken bir ödül olarak sunanlar.
9. çevreye karşı imajı (onlar ne der acaba?), ilişkinin kendisinden daha çok önemseyenler.
10. henüz iki insan birbirinden hoşlanma evresindeyken, ilişkinin bitişini kafaya takıp "ya biterse..." ile başlayan düşünceler ve cümleler kurgulayanlar.
11. kıskanılmayı isteyenler. maço tavırlar sergilenmemesini, ona değer verilmediğine yoranlar ve kıskanmayı sevginin bir göstergesi, bir ölçüsü sananlar.
12. çok istediği belli olduğu halde zamana ihtiyacı olduğunu söyleyerek sevişmekten kaçınan "garanticiler".
13. olgun bir yaşta olduğu halde "ben hiç aşık olmadım." diyenler.
14. gururlu olanlar. gurur ile onuru aynı şey sananlar.
15. sinirlendirildiğinde hızla değişen ve karşısındakinin kişiliğiyle ilgili ithamlarda bulunabilecek kadar ileri gidebilenler.
16. "ben sana göre değilim." diyebilecek kadar, sizin yerinize karar verme hakkını kendinde görebilenler.
17. hızlı bir mutluluk arayışı içinde olanlar. daha ikinci günden "beni mutlu edebilecek misin?" türünde sorular sorup, araştırma yapanlar.
18. kendisinden hoşlanan insanlardan bahsedenler. beğenilen biri olduğunu sürekli vurgulayanlar.
19. açık ve samimi olduğunu söylemeyi, böyle olduğunu göstermekten daha çok önemseyenler.
20. gerçeklerle değil, söylediklerinizle ilgilenenler. "sen böyle bir adam mısın gerçekten?" diye sorup, öyle biri olduğunuzu göstermenin süreç gerektiğinin farkına varamamış sabırsızlar.
21. özür arsızları. (özür arsızlığı yine benim bir taraflarımdan uydurduğum terim olmakla birlikte bilahare anlatılacaktır. Takip ediniz.)
22. zeka yarışına girenler.
23. "ben birinin bana olan ilgisini hiç farketmiyorum gerçekten. hep başıma geldikten sonra anlar, şok olurum." diyenler.
24. geçerli bir sebebi (ailevi vs.) olmadığı halde sevişirken vücudunda iz olmasından korkanlar.
25. olmadık zamanlarda ve sürekli olarak "bana güzel bir şey söyle." türünde övücü sözler talep edenler.

4 yorum:

müntehirR dedi ki...

yoruma açık uzun bi yazı olmuş .o yüzden bende saçmalama dozumu o oranda arttırabilir uyarayım şimdiden..kadın tiplerinin maddeleştirmişsiniz we en az beş tanesine sahipse bi hatun uzak durmak gerekir diyede noktalamışssınız..böyle düşünüyosanız eğer haddimi olmayarak şimdiden uyarayım sizi ewde kalmaya hazır olun..(madde 3ü direk eleyin)çünkü kadınlar işlerini sağlama almayı sewerler o yüzden de güwen konusunu sıkça dillendirirler we karşı taraftan kendilerini tasdikliycek sözler beklerler...madde 7 konusunda hemfikiriz.. sanırım kadınlar bunu gereksiz daha doğrusu alakasız bi şekilde saygı meselesine dönüştürdüklerinden bu tarz konuşmaalardan hoşlanmazlar..egom yoktur lafını sıkça dillendirmek bile egolarını tatmin etmekten başka bi anlama gelmiyo ztn.(madde 4 ten de bişey çıkaramadık) ikinci maddeyegelince :kadınlar meraklıdır we herşeyi bilmek isterler bunuda yaratılışla açıklayabiliriz herlde...madde 11 herşeyin özeti gibi olmuş.amiyane tabiriyle yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal durumu.we elden gelen hiçbirşey yok bu durumu düzeltebilmek adına...

müntehirR dedi ki...

hemen hemen bütün maddeler gerçek hayatta kadınlarla can buluyo haklsınız ama ^^olgun bi yaşta olduğu halde hiç aşık olmadımı^^ neye dayanarak bi kadın karakteri gibi sunuyosunuz anlamadım..yani aşkla yaşı nasıl ilişkilendiriyosunuz..insanlar sewebilir ,hoşlanabilir ama aşk hali farklıdır..aşk karşılıksız bi tapınma durumudur..aşık olabilme lutfuna her insana nail olamaz ki bunu bi yaşı olsun..ömrü boyunca bu duygudan mahrum bi şekilde yaşayan nice kadın nice erkek yok mu..günümüzde sadece cinsel anlamda bi doyum için kullanılan karşılıklı fiziksel bi hoşlantının aşk diye dillendiriliyo olması yada bu şekilde kabul görüyo olması bu duygunun aslını yok etmez..aşk çok az insanın nasiplenebildiği duygu.o yüzdende bunu yaşamadığını söyleyen birini(yaşın hiçbir önemi yok )anlayamamayı anlamıyorum doğrusu...

Koray Onur dedi ki...

Benim erkek olduğumdan yola çıkarak bu maddeleri kadınlar için yazdığımı sanmanızı anlıyorum... Halbuki öyle değil.. Bütün bunlar erkekler de için geçerli.. tabii ki, seksle ilgili maddeler erkeklerde gözükmüyor. ama seks veya sevişme geçen yerlere yerine "ilişkide bağlılık" ya da "aşık olmak" kelimelerini koyun bakalım ne oluyor.

Aşık olmak noktasındaki benim tanımım farklıdır ve sizin anlattığınız şekilde de olsa bir aşktan bir şekilde mahrum kalmış belli bir yaştaki karşı cinsten her zaman uzak durmayı tercih ederim...

Ayrıca evde kalmak sorun değil:) her zaman evde kalabilirim, yanımda bir kadın olduğu sürece :) Yoksa insan müntehir olur :)(müntehir burada kelime anlamıyla kullanılmıştır :))

korayonur@hotmail.com

müntehirR dedi ki...

muharririn cinsiyetine değil kaleminden çıkana bakarak wardım böyle bi kanıya..buradaki bir-iki madde çıkarıldığı takdirde,her aklıselim kadınlara atfederdi sanırım bu başlıkları..
aşkın tanımı noktasında farklı düşünüyoruz anlaşılan..açıkçası size göre aşkın tanımı nedir,aşk hakkında ne düşünüyosunuz merak ettim..
anlama noktasında bugün sınıft kalıyorum galiba ama içinde kadının olmadığı bir mekan sizi nasıl oluyoda müntehir kılabiliyo ben anlamadım..
ölüm herkesin önündeki acı(!) son olarak görülürken bunu arkasına alıp,onu tiye alabilecek kadar önemsizleştiren bir müntehir olanilmeyi size bir kadını yokluğu bahşedebilir mi dersiniz???